Продукти:
250 г. фидеуа
200 г. замразена риба тон
10- 12 сварени черни миди
1/4 гл. лук
1- 2 ск. чесън
1/4 червена чушка
1 к. ч. замразен грах
1 с. л. пържен домат от консерва
550 мл. рибен бульон
шафран
жълта готварски оцветител
зехтин
Приготвяне:
- В паеля се загрява зехтин и се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
- При непрекъснато разбъркване се добавя домата, нарязаната чушка, шафрана, оцветителя и фидеуата.
- Когато фидеуата се зачерви се изсипва бульона и се вари на силен огън, докато 3/4 от течността се изпари.
- Добавя се нарязаната риба, мидите и граха.
- Огъня се намалява и се вари до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар