Продукти:
125 мл. вода
4 с. л. захар
175 г. нарязан шоколадов кувертюр
3 жълтъка
300 мл. сметана за разбиване 35% масленост
Приготвяне:
- В тенджерка на слаб огън се слага водата и захарта. Разбърква се непрекъснато, докато захарта се стопи.
- Огъня се увеличава, и след като заври се оставя 3 минути без да се разбърква.
- Шоколадовият кувертюр се слага в блендер заедно с леко охладения захарен сироп и се разбива до разтопяването на кувертюра.
- Добавят се жълтъците и продължава да се разбива, докато се получи хомогенна смес.
- Накрая се прибавя сметаната и отново се разбива, до пълното и поемане.
- Крема се разпределя в купички, покрива се със стреч фолио и се оставя да стегне в хладилник за 2 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар