събота, 28 януари 2017 г.

Шоколадов десерт



Продукти:

125 мл. вода
4 с. л. захар
175 г. нарязан шоколадов кувертюр
3 жълтъка
300 мл. сметана за разбиване 35% масленост

Приготвяне:

  • В тенджерка на слаб огън се слага водата и захарта. Разбърква се непрекъснато, докато захарта се стопи.
  • Огъня се увеличава, и след като заври се оставя 3 минути без да се разбърква.
  • Шоколадовият кувертюр се слага в блендер заедно с леко охладения захарен сироп и се разбива до разтопяването на кувертюра.
  • Добавят се жълтъците и продължава да се разбива, докато се получи хомогенна смес.
  • Накрая се прибавя сметаната и отново се разбива, до пълното и поемане.
  • Крема се разпределя в купички, покрива се със стреч фолио и се оставя да стегне в хладилник за 2 часа.
* Рецептата е адаптирана от тук


Няма коментари:

Публикуване на коментар