Продукти:
250 г. круши
350 г. селъри
1 гл. лук
1 ч. л. нарязан джинджифил
700 мл. зеленчуков бульон
2 с. л. крема сирене
1 к. л. 5-те подправки
сол
4-5 с. л. зехтин
орехи
Приготвяне:
- Ситно нарязаният лук се запържва леко в мазнината.
- Прибавят се джинджифила, нарязаното на парчета селъри и също се запържват, като от време на време се разбърква.
- Залива се с топлият бульон и се оставя да ври на умерен огън 10-15 минути.
- Добавят се солта, подправките, сиренето и обелените и нарязани круши.
- Супата се оставя да се вари още 10 минути и се сваля от огъня.
- Пасира се в блендер, докато се получи гладка консистенция.
- Готовата супа се поръсва с натрошените орехи и няколко капки зехтин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар