Продукти:
1/2 гл. карфиол
50 г. краве масло
50 г. брашно
600 мл. прясно мляко
100 г. синьо сирене "Горгонзола"
индийско орехче
черен пипер
сол
Приготвяне:
- Карфиола се разделя на розички, слага се в тенджера с вряща подсолена вода за около 5-6 минути и се отцежда.
- В тенджера се разтопява маслото и се запържва брашното.
- Изсипва се топлото мляко и се бърка непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
- Подправя се със сол, индийско орехче и черен пипер.
- Карфиола се слага в намазнена тава, поръсва се с натрошеното сирене и се залива със соса.
- Пече се в предварително загряна на 180°С фурна, докато придобие златист цвят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар