Продукти:
10 бр. пилешки крилца
30 мл. прясно изцеден лимонов сок
1 ск. чесън
2-3 шайби джинджифил
3 с. л. кленов сироп
2 с. л. светъл соев сос
1 с. л. нишесте
180 мл. пилешки бульон
1 к. л. настъргана лимонова кора
черен пипер
5-те подправки
Приготвяне:
- Пилешките крилца се измиват и се слагат в тенджера с вряща вода за около 4-5 минути, след което се отцеждат.
- В дълбок тиган се загрява олиото и се запържва джинджифила нарязан на шайби и смачканата с нож цяла скилидка чесън.
- След това се прибавят пилешки крилца и също се запържват, докато придобият златист цвят.
- Накрая се прибавят лимоновия сок, соевия сос, кленовия сироп, нишестето размито в студеният бульон, лимоновата кора, подправките и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар