понеделник, 30 януари 2017 г.

Хляб със слънчогледови семки в хлебопекарна




Продукти:

200 мл. прясно мляко
25 г. мая размита в 150 мл. хладка вода
1 с. л. краве масло на стайна температура
500 г. брашно
3 с. л. слънчогледови семки
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар

Приготвяне:
  • Кошничката се изважда и се слага прясното мляко, маята размита в 150 мл. хладка вода, кравето масло, брашното, солта и захарта.
  • Настройва се на програма 5 експрес с продължителност 1 час и 15 минути.
  • След звуковия сигнал се добавят слънчогледовите семки.
  • От тези продукти се получава 750 г. хляб със средно изпечена коричка.




Няма коментари:

Публикуване на коментар