Продукти:
2 ч. ориз
350 г. пилешки воденички
1/2 гл. лук
1/2 зелена чушка
1/2 червена чушка
1 морков
3 домата от консерва
куркума
чубрица
черен пипер на зърна
олио
Приготвяне:
- Воденичките се измиват и се сваряват.
- В загряна мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, морков и чушки.
- След като омекнат се добавя домата, ориза и се разбърква няколко минути, докато водата се изпари.
- Прибавя се куркумата, черния пипер, чубрицата и воденичките.
- Сместа се прехвърля в тава и се добавят 6 чаши зеленчуков бульон.
- Ястието се пече в умерена фурна до готовност на ориза.
Вижте още



Няма коментари:
Публикуване на коментар