четвъртък, 23 април 2020 г.

Ориз със зеленчуци и воденички



Продукти:

2 ч. ориз
350 г. пилешки воденички
1/2 гл. лук
1/2 зелена чушка
1/2  червена чушка
1 морков
3 домата от консерва
куркума
чубрица
черен пипер на зърна
олио

Приготвяне:

  • Воденичките се измиват и се сваряват.
  • В загряна мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, морков и чушки.
  • След като омекнат се добавя домата, ориза и се разбърква няколко минути, докато водата се изпари.
  • Прибавя се куркумата, черния пипер, чубрицата и воденичките.
  • Сместа се прехвърля в тава и се добавят 6 чаши зеленчуков бульон.
  • Ястието се пече в умерена фурна до готовност на ориза.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар