четвъртък, 30 април 2020 г.

Ориз с маслини




Продукти:

2 ч. ориз
1/2 гл. лук
1/4 стрък праз лук
1 морков
150- 200 г. маслини
1 ч. л. червен пипер
копър
магданоз
олио

Приготвяне:

  • Нарязаните на ситно лук и морков се запържват в загряна мазнина, докато омекнат.
  • Добавя се ориза и след като стане прозрачен се поръсва с червения пипер и се разбърква.
  • Прибавят се 6 чаши гореща вода и маслините.
  • Ястието се подправя със сол и се оставя да къкри на тих огън до готовност на ориза.
  • Малко преди да се свали от огъня се поръсва с нарязан на ситно копър и магданоз.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар