Продукти:
1 кг. миди
200 г. спагети
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
350 г. нарязан домат от консерва
2 с. л. пържен домат
200 мл. бульон от мидите
магданоз
девисил
зехтин
Приготвяне:
- Мидите се поставят в купа със студена вода и малко морска сол за няколко часа, за да се пречистят от пясъка.
- Под течаща вода с нож се остъргват черупките и се премахват полепналите по тях '' мустаци''.
- Спуканите и отворени миди, които при допир не се прибират се изхвърлят.
- Мидите се прехвърлят в тенджера с малко вода и се задушават под капак, докато се отворят.
- Спагетите се сваряват в подсолена вода, според указанието на опаковката.
- В сгорещена мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън, докато придобият златист цвят.
- Добавя се домата, бульона от мидите и се вари около 5-10 минути, докато соса се сгъсти.
- Малко преди да се свали от огъня се добавят мидите, отцедените спагети и се поръсва с нарязаните на ситно магданоз и девисил.
Няма коментари:
Публикуване на коментар