Продукти:
250г. кус- кус
300 мл. вода
1 ч. л. сол
1/2 гл. лук
1 краставица
1-2 домата
1/2 вр. магданоз
2-3 листа мента
1/2 лимон
зехтин
Приготвяне:
- Водата се слага да заври със солта и малко зехтин.
- Кус- куса се изсипва в купа и се залива с горещата вода.
- Купата се покрива със стреч фолио и кус- куса се оставя да набъбне за 5-7 минути в зависимост от инструкцията на опаковката.
- След това се разбърква добре с вилица, за да се разделят зрънцата едно от друго.
- Краставицата, доматите, лука, магданоза и ментата се нарязват на ситно.
- Към тях се добавя кус- куса, лимоновия сок, зехтин, разбърква се и се поднася добре охладена.
Няма коментари:
Публикуване на коментар