Продукти:
2 пилешки бучета
1 гл. лук
1 с. л. настърган чесън
1 домат
1 морков
50 г. замразен грах
1 чушле ахи амарийо
40- 50 г. кориандър
1 кубче пилешки бульон
олио
за маринатата:
150 мл. бира
подправки за месо
1 ч. л. сушен чесън
Приготвяне:
- Пилешките бутчета се измиват, разрязват на две части и се слагат в купа.
- Към тях се добавя сушения чесън, подправките за месо, бирата и се оставят да се мариноват за 12 часа в хладилник.
- Корандъра и чушлето се пасират, като към тях се добавят 100 мл. вода.
- Пилешките бутчета се пържат в сгорещена мазнина до златисто.
- В същата мазнина се запържва нарязания на ситно лук, докато омекне.
- Към него се добавя чесъна и няколко минути след това настърганият домат.
- След като водата се изпари се прибавя пасирания кориандър и чушлето и се оставя да къкри 5-6 минути, докато сместа промени цвета си.
- Добавят се бутчетата, моркова нарязан на кръгчета, граха, пилешкия бульон и вода малко под нивото на продуктите.
- Ястието се покрива с капак и се вари на тих огън до готовност на месото.



Няма коментари:
Публикуване на коментар