събота, 23 март 2024 г.

Каша с коприва и пилешко

 


Продукти:

1 пилешко бутче

2 шепи сушена коприва

100 мл. прясно мляко

1- 2 ск. чесън

2- 3 с. л. брашно

лимонов сок

1 зеленчуков бульон


Приготвяне:

  • Пилешкото бутче се сварява, и след като се охлади се накъсва.
  • Копривата се сварява, прецежда и пасира.
  • В сгорещена мазнина се запържва брашното, докато придобие златист цвят.
  • При непрекъснато разбъркване се разрежда с прясното мляко и част от пилешкия бульон, докато се получи гладък. 
  • Добавя се месото, копривата, пасираният чесън, зеленчуковия бульон и лимонов сок.
  • Подправя се с черен пипер и сол на вкус и се снема от огъня.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар