понеделник, 18 март 2024 г.

Варени яйца с праз лук и сирене

 


Продукти:

5 сварени яйца

2 стръка праз лук

100 г. бекон

сирене

4 слайса кашкавал

100 г. пържен домат от консерва

чубрица

черен пипер


Приготвяне:

  • Праза се нарязва на ситно и се слага в тенджера с вода, колкото да го покрие.
  • Вари се, докато водата се изпари, добавя се малко олио и се запържва.
  • Яйцата се разрязват по дължина и се нареждат в намазнена тава.
  • Върху тях се разпределя праза, нарязания на ситно бекон и натрошеното сирене.
  • Покрива се със слайсовете кашкавал и се поръсва с пържения домат, чубрицата и черния пипер.
  • Пече се в силна фурна, докато кашкавала се разтопи.


Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар