понеделник, 18 март 2024 г.

Тиквички бюрек

 


Продукти:

3 тиквички

200 г. сирене

2 яйца

копър

за паниране:

брашно

яйце

галета


Приготвяне:

  • Тиквичките се нарязват на филийки с дебелина около 1 см.
  • Поръсват се със сол и се оставят да престоят 15- 20 минути.
  • След това се подсушават и се нареждат в тава покрита с хартия за печене.
  • Пекат се на 220°С , докато леко променя цвета си.
  • Яйцата се разбиват и към тях се добавя натрошеното сирене и нарязания копър.
  • Част от сместа се разпределя върху една филийка тиквичка и се покрива с друга, така че да се получи като сандвич.
  • Същото се повтаря и с останалите тиквички.
  • Слепените тиквички се овалват в брашно, яйце и галета и се пържат в сгорещена мазнина до златисто.

Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар