понеделник, 18 март 2024 г.

Крокети с кайма и печурки

 



Продукти:

250 г. кайма
100 г. бекон
250 г. печурки
1/2 гл. лук

за бешамела:

750 мл. прясно мляко
70 мл. олио
90 г. брашно
1 ч. л. вегета
1 к. л. сушен чесън
подправки за месо

за паниране:

брашно
яйце
галета

Приготвяне:

  • Лукът се нарязва на ситно и се запържва на бавен огън, докато се карамелизира.
  • Към него се добавят нарязаните на ситно гъби и  бекон и се разбърква, докато водата се изпари.
  • В същата мазнина се запържва каймата, докато се раздроби и придобие леко кафяв цвят.
  • За приготвянето на бешамела в дълбок тиган се загрява олиото и брашното се запържва, докато придобие златист цвят.
  • Изсипва се млякото и се разбърква непрекъснато, докато се получи гладък сос без бучки.
  • Към бешамела се добавят гъбите с бекона, каймата, вегетата, сушения чесън и подправките за месо.
  • Подправя се със сол на вкус и се сваля от огъня.
  • Покрива се със стреч фолио, и след като се охлади се оставя за няколко часа в хладилник.
  • Сместа се оставя в камерата докато се стегне, за да се оформят по- лесно крокетите.
  • Оформят се топчета с големината на орех и се овалват в брашно, разбито яйце и галета.
  • Пържат се в сгорещена мазнина до златисто.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар