понеделник, 18 март 2024 г.

Паеля с артишок, скариди и октопод

 



Продукти:

2 ч. ориз

4 сварени пипала от октопод

12- 14 скариди

1/2 зелена и червена чушка

50 г. зелен боб

4бр. артишок от консерва

1 ск. чесън

1 с. л. пържен домат от консерва

6- 7 нишки шафран

жълт оцветител

1 кубче рибен бульон

5 ч. вода

Приготвяне:

  • В сгорещен зехтин се запържват нарязаните на ситно чушки, чесън и зеления боб.
  • Към тях се добавя домата, ориза, шафрана, оцветителя, 5 ч. от водата в която е сварен октопода, рибния бульон и се вари на силен огън.
  • Малко преди  ориза да е готов се добавя октопода, скаридите, артишока и се вари до готовност.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар