събота, 23 март 2024 г.

Пастет от пилешки дробчета с Рокфор

 


Продукти:
550 г. пилешки дробчета
1 гл. лук
125 г. краве масло
2 с. л. бренди
3 с. л. готварска сметана
1 дафинов лист
подправки за месо
100 г. сирене Рокфор
олио
Приготвяне:
  • Лукът се нарязва на ситно и се запържва в част от маслото и малко олио, докато омекне.
  • Добавят се дробчетата и дафиновия лист.
  • След като дробчетата променят цвета си се добавя брендито и се разбърква няколко минути, докато алкохола се изпари.
  • Прибавя се сметаната, половината от сиренето и се сваля от огъня.
  • Дафиновият лист се маха, добавя се останалото масло и се пасира.
  • Сместа се подправя със сол, подправки на вкус и се добавя останалото натрошено сирене.
  • Пастета се прехвърля в купички и се оставя да се охлади, докато стегне.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар