Продукти:
350 г. картофи
1 с. л. сварен ориз
150 г. сварено месо
1/4 гл. лук
1 ск. чесън
1 с. л. царевица от консерва
1 с. л. замразен грах
1 сварено яйце
1/4 чушле ахи амарийо
1/2 кубче пилешки бульон
подправки за месо
кимион
риган
жълт готварски оцветител
олио
за паниране:
брашно
яйце
панко
Приготвяне:
- Картофите се сваряват, обелват и намачкват.
- В дълбок тиган с малко мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
- При непрекъснато разбъркване се добавя ориза, граха, царевицата, нарязаното на ситно чушле и месото накъсано на конци.
- Прибавя се натрошеният бульон, подправките, оцветителя, нарязаното яйце и след няколко минути се сваля от огъня.
- След като сместа се охлади с помощта на супена лъжица се взема и се оформят крокети.
- Овалват се брашно, яйце и панко и се пържат до златисто.



Няма коментари:
Публикуване на коментар