петък, 22 март 2024 г.

Крокети от картофи и месо

 


Продукти:

350 г. картофи
1 с. л. сварен ориз
150 г. сварено месо
1/4 гл. лук
1 ск. чесън
1 с. л. царевица от консерва
1 с. л. замразен грах
1 сварено яйце
1/4 чушле ахи амарийо
1/2 кубче пилешки бульон
подправки за месо
кимион
риган
жълт готварски оцветител
олио

за паниране:

брашно

яйце

панко


Приготвяне:

  • Картофите се сваряват, обелват и намачкват.
  • В дълбок тиган с малко мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чесън.
  • При непрекъснато разбъркване се добавя ориза, граха, царевицата, нарязаното на ситно чушле и месото накъсано на конци.
  • Прибавя се натрошеният бульон, подправките, оцветителя, нарязаното яйце и след няколко минути се сваля от огъня.
  • След като сместа се охлади с помощта  на супена лъжица се взема и се оформят крокети.
  • Овалват се брашно, яйце и панко и се пържат до златисто.
Вижте още

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар