четвъртък, 5 септември 2019 г.

Ориз с пилешки крачета



Продукти:

7 пилешки крачета
3-4 зърна черен пипер
1/4 гл. лук
1/4 стрък целина
1 стрък магданоз

2 ч. ориз
1/2 гл. лук
1 морков
чубрица
черен пипер на зърна
олио

Приготвяне:

  • Пилешките крачета се поставят в тенджера заедно с лука, селърито, магданоза и черния пипер.
  • Заливат се със студена вода и се варят до готовност.
  • В тава се запържват нарязаните на ситно лук и морков, докато омекнат.
  • Прибавя се ориза и се пържи, докато стане прозрачен.
  • Залива се с 6 ч. ч. бульон от варенето и се добавят черния пипер, чубрицата и сварените крачета.
  • Пече се в предварително загряна на 180°С фурна до готовност на ориза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар