Продукти:
500 г. телешко месо
250 г. гъби
2 моркова
2 картофа
150 г. грах
1 гл. лук
3-4 ск. чесън
1 стрък целина
150 мл. бяло вино
брашно
магданоз
3-4 с. л. олио
сол и черен пипер
чубрица
Приготвяне:
- Месото се нарязва на парчета, овалва се в брашно и се запържва от всички страни в мазнината.
- Прибавят се ситно нарязаните лук, целина и целите скилидки чесън.
- Към тях се добавят картофите обелени и нарязани на едри кубчета, морковите на шайби, гъбите и граха.
- Сместа се залива с виното и се разбърква няколко минути.
- Добавя се бульон, колкото да покрие продуктите.
- Овкусява се със сол, черен пипер, чубрица и магданоз.
- Ястието се задушава в тенджера под налягане 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар