понеделник, 24 октомври 2016 г.

Къпкейкс мохито




Продукти:

125 мл. прясно мляко
1 с. л. листа от мента
190 г. брашно
1 и 1/2 ч. л. бакпулвер
щипка сол
115 г. краве масло на стайна температура
125 г. захар
2 яйца
настъргана кора и сок от 1 лайм
2 с. л. бял ром

за глазурата:

170 г. краве масло на стайна температура
250 г. пудра захар
1 с. л. сок от лайм
1 с. л. бял ром

Приготвяне:


  • Прясното мляко се загрява заедно с ментата, и преди да заври се отстранява от огъня. Покрива се със стреч фолио и се оставя настрана за 30 минути.
  • В купа се разбива кравето масло и захарта и едно по едно се добавят яйцата, като не спира да се разбива.
  • Прибавя се кората, сока от лайма и рома.
  • Накрая на три части се добавя предварително пресятото с бакпулвера и щипка сол брашно и прецеденото мляко.
  • Сместа се изсипва в хартиени капсули и се пече 20-25 минути в предварително загряна на 180°С фурна.
  • Изваждат се и се оставят да се охладят върху решетка.
  • За глазурата се разбива маслото с пресятата пудра захар. Добавя се сока от лайм и рома и се разбива, докато се получи кремообразна смес. Прехвърля се в сладкарски пош и се шприцова върху охладените кексчета.
* Рецептата е адаптирана от Pasión Por Las Cupcakes 

Няма коментари:

Публикуване на коментар