неделя, 30 октомври 2016 г.

Пикантни ребърца на фурна




Продукти:

1 кг. свински ребра

за маринатата:

1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. джинджифил на прах
1 ч. л. 5-те подправки
2 с. л. кафява захар
2 с. л. мед
6 с. л. светъл соев сос
2 с. л. оцет
2 с. л. сос от стриди
2 с. л. сос хойсин
2 с. л. чили сос ( guilin style)
2 с. л. бяло вино
1 с. л. чили олио с фъстъци

Приготвяне:

  • Ребрата се измиват, подсушават и се нарязват на парчета.
  • В купа се смесват всички продукти за маринатата и се прибавят  ребрата.
  • Разбърква се за да се напоят добре, покрива се със стреч фолио и се оставят в хладилник за 12 часа.
  • Ребрата се нареждат в тава покрита с алуминиево фолио, заливат се с маринатата, покриват се с фолио и се пекат 60-90 минути на 200° С.
  • Маха се фолиото, фурната се увеличава на 220° С и се пекат до готовност, като от време на време се обръщат и се поливат със соса, който се отделя в тавата.


Няма коментари:

Публикуване на коментар