Продукти:
650 г. тиквички
500 г. картофи
3 яйца
6-7 с. л. брашно
1 с. л. магданоз
1 с. л. копър
сол на вкус
черен пипер на вкус
брашно за овалване
Приготвяне:
- Тиквичките се измиват, настъргват се на едро, посоляват се и се оставят да престоят 15-20 минути.
- Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват.
- В купа се слагат картофите, изстисканите тиквички, 2 яйца,подправките и толкова брашно, че да се получи смес, от която могат да се оформят кюфтета и всичко се размесва добре.
- Оформените кюфтета се овалват в брашно и разбито яйце и се пържат в сгорещена мазнина.
- Поднасят се с кисело мляко, разбито със счукан чесън, копър и сол.
Няма коментари:
Публикуване на коментар