Продукти:
2 тиквички
1 морков
1 червена чушка
1 гл. лук
1 ск. чесън
100 г. кашкавал
500 мл. прясно мляко
30 г. брашно
30 г. краве масло
индийско орехче
черен пипер
сол на вкус
Приготвяне:
- Тиквичките се измиват, почистват и всяка една се реже на 3-4 парчета.
- Издълбават се с лъжичка, като се запазва дъното и се пускат във вряща подсолена вода за 2-3 минути.
- Моркова се бели и заедно с чушката и вътрешността на тиквичките се нарязват на малки кубчета.
- Лука и чесъна се белят и се нарязват на ситно.
- В тиган се разтопява маслото и се запържват зеленчуците за 3-4 минути.
- Добавя се брашното и също се запържва.
- Изсипва се топлото мляко и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.
- Подправя се със сол, индийско орехче, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
- Тиквичките се пълнят с готовия сос, нареждат се в тава, намазана с мазнина и се поръсват с настърган кашкавал.
- Запичат се за 15 минути в умерена фурна.
* източник: Saber Cocinar
Няма коментари:
Публикуване на коментар