сряда, 19 октомври 2016 г.

Пънчета от тиквички




Продукти:

2 тиквички
1 морков
1 червена чушка
1 гл. лук
1  ск. чесън
100 г. кашкавал
500 мл. прясно мляко
30 г. брашно
30 г. краве масло
индийско орехче
черен пипер
сол на вкус

Приготвяне:

  • Тиквичките се измиват, почистват и всяка една се реже на 3-4 парчета.
  • Издълбават се с лъжичка,  като се запазва дъното и се пускат във вряща подсолена вода за 2-3 минути.
  • Моркова се бели и заедно с чушката и вътрешността на тиквичките се нарязват на малки кубчета.
  • Лука и чесъна се белят и се нарязват на ситно.
  • В тиган се разтопява маслото и се запържват зеленчуците за 3-4 минути.
  • Добавя се брашното и също се запържва.
  • Изсипва се топлото мляко и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.
  • Подправя се със сол, индийско орехче, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
  • Тиквичките се пълнят с готовия сос, нареждат се в тава, намазана с мазнина и се поръсват с настърган кашкавал.
  • Запичат се за 15 минути в умерена фурна.
* източник: Saber Cocinar

Няма коментари:

Публикуване на коментар