Продукти:
300 г. тиква
1 картоф
1 гл. лук
8 скариди
40 г. почистени сварени миди
200 мл. сметана
зехтин
сол
черен пипер
Приготвяне:
- Скаридите се белят, главите и люспите се сваряват в подсолена вода и се прецежда бульона.
- Лукът се обелва и се нарязва на кубчета заедно с тиквата и картофа.
- В тенджера се загряват 3-4 с. л. зехтин и се запържват лука, тиквата и картофа.
- Заливат се с бульона от скаридите, добавят се мидите, разбърква се добре и се оставя да къкри на слаб огън.
- Пасира се в блендер, докато се получи гладка консистенция.
- Връща се на огъня, прибавя се сметаната и се подправя със сол и черен пипер.
- Когато супата заври, се сваля от огъня.
- Сервира се с мида и предварително запържените в малко зехтин скариди и парченца тиква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар