сряда, 26 октомври 2016 г.

Свинско с бамя и картофи




Продукти:

500 г. бамя
2 картофа
400 г. свинско месо
1 гл. лук
4 с. л. пържен домат от консерва
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
1 с. л. оцет
4-5 с. л. олио
магданоз
1 ч. л. лют пипер на люспи

Приготвяне:

  • Бамята се изчиства, измива се добре и се слага да кисне 1 час в хладка вода, подкиселена с оцета.
  • Месото се измива, подсушава се и се нарязва на парчета.
  • Слага се в сгорещената мазнина да се запържи от всички страни и се изважда.
  • В същата мазнина се запържва нарязания на ситно лук, червения пипер, домата, пипера и се разбърква.
  • Прибавят се предварително обелените и нарязани на кубчета картофи, месото и отцедената и измита със студена вода бамя.
  • Ястието се посолява, добавя се гореща вода, колкото да покрие продуктите и се вари, докато картофите омекнат.
  • Прибавя се размитото в малко вода брашно и ситно нарязания магданоз и след няколко минути яхнията се маха от огъня.



Няма коментари:

Публикуване на коментар