Продукти:
490-500 г. брашно
250 мл. хладка вода
2 жълтъка
10 г. мая
1 ч. л. захар
3/4 ч. л. сол
45 г. краве масло
сирене
Приготвяне:
- Маята се разтваря в чаша с вода, добавя се малко брашно и се забърква рядка каша.
- В купа леко се разбиват жълтъците със захарта.
- Добавя се бухналата мая, разтопеното масло, остатъка от брашното и солта.
- Замесеното тесто се слага в купа поръсена с брашно, покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си.
- Върху набрашнен плот се късат топчета от втасалото тесто, които се притискат с длан и се оформят питки.
- В средата им се разпределя сирене, прегъват се и краищата им се притискат.
- Покриват се с кърпа и се оставят да втасат.
- Пържат се в сгорещено олио до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар