Продукти:
250 г. картофени нудълс
200 г. свинско месо
1 бр. пак чой
2 стръка пресен чесън
2 червени чушки
1 ч. л. червен пипер
черен пипер
50 мл. бяло вино
1 с. л. сусамово олио
3 с. л. светъл соев сос
Приготвяне:
- Нудълсите се сваряват според инструкцията на производителя, като се разбъркват от време на време. След което се отцеждат и се измиват под течаща студена вода.
- Месото се нарязва на жулиени и се маринова в 2 с. л. соев сос, виното, червения,черния пипер и 1 с. л. слънчогледово олио.
- Пак чоя се измива и се слага във вряща подсолена вода за 1-2 минути. Прецежда се и се нарязва на ситно.
- В горещ тиган се запържва месото и се изважда.
- В същият тиган се добавя сусамовото олио и се запържват нарязаните на ивици чушки и чесън.
- Прибавят се сварените нудълс, пак чоя и се овкусява с малко соев сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар