четвъртък, 10 ноември 2016 г.

Салата с гъби, ябълка и нар




Продукти:

250 г. микс от салати
1 ябълка
1 нар
100 г. печурки
1-2 ск. чесън
2 с. л. тиквени семки
олио от трюфел
оцет
1-2 с. л. зехтин

Приготвяне:

  • Гъбите се почистват с влажна кърпа и се нарязват на филийки, а чесъна се нарязва на ситно,  поливат се със зехтин и се оставят да се мариноват 10-15 минути.
  • Салатата се измива, отцежда и се поставя в дълбока купа.
  • Ябълката се нарязва на малки кубчета и заедно със зърната от нара се добавят към салатата.
  • Гъбите се запичат на тиган с незалепващо покритие без мазнина и се прибавят към салатата.
  • Подправя се с оцет, олио от трюфел, сол, разбърква се добре и се поръсва с тиквени семки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар