сряда, 23 ноември 2016 г.

Кисело зеле с ориз



Продукти:

1 малка кисела зелка
150 г. ориз
1 гл. кромид лук
1/2 стрък праз лук
7-8 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 к. л. черен пипер на зърна
2 бр. дафинов лист
2 бр. сухи пукани люти чушлета

Приготвяне:

  • Зелето се нарязва на ивици, изстисква се добре и се задушава на умерен огън, като се внимава да не загори.
  • Ситно нарязаните кромид и праз лук се запържват в мазнината.
  • При непрекъснато разбъркване се прибавя ориза (пържи се докато стане прозрачен) , червеният пипер, 150 мл. вода, чушлетата, черния пипер, дафиновият лист и сместа се оставя да поври.
  • След това се разбърква със зелето, прехвърля се в тава, залива се с 300 мл. зелев сок и се запича във фурната до готовност.



Няма коментари:

Публикуване на коментар