петък, 18 ноември 2016 г.

Мъфини с ябълки и шоколад




Продукти:

300 г. брашно
125 г. краве масло на стайна температура
200 г. захар
2 яйца
180 мл. прясно мляко
2 ябълки
сока от 1/2 лимон
50 г. шоколад
1 ч. л. течна ванилия
1 ч. л. канела
1 1/2 ч. л. бакпулвер

Приготвяне:

  • Ябълките се обелват, почистват се от семките, нарязват се на кубчета и се поливат с лимоновия сок за да не потъмнеят.
  • В купа се разбива маслото със захарта, докато се получи кремообразна смес.
  • Едно по едно се добавят яйцата при непрекъснато разбиване.
  • Добавя се прясното мляко и ванилията.
  • Към течната смес се прибавя предварително пресятото с бакпулвера и канелата брашно и накрая ябълките и шоколада.
  • Разбърква се добре и сместа се изсипва в хартиени капсули.
  • Пече се в предварително загряна на 180°С фурна 25-30 минути.
  • След като се извадят от фурната се оставят да се охладят върху решетка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар