вторник, 1 ноември 2016 г.

Бъркани яйца с гъби по азиатски




Продукти:

4 яйца
150 г. гъби шимеджи
2 стръка пресен лук
1 люто чушле
1 к. л. джинджифил
черен пипер
кориандър
2 с. л. светъл соев сос
1 ч. л. сусамово олио
2 с. л. слънчогледово олио

Приготвяне:

  • В купа се разбиват яйцата заедно със соевия сос, черния пипер и сусамовото олио.
  • Пресния лук се почиства и се нарязва на шайби, чушлето на ивици, а джинджифила и кориандъра на ситно.
  • В намаслен сгорещен тиган се запържват гъбите, прибавя се лука, джинджифила, чушлето и се разбърква.
  • Изсипват се разбитите яйца, кориандъра и се пържи до готовност, като от време на време се разбърква.

Няма коментари:

Публикуване на коментар