четвъртък, 24 ноември 2016 г.

Свински пържоли с патладжан във фолио




Продукти:

4 свински пържоли
1 патладжан
8 с. л. пържен домат от консерва
8 чери домати
100 г. кашкавал
4 ск. чесън
черен пипер
риган
магданоз
сол
брашно

Приготвяне:

  • Патладжана се нарязва на шайби, посолява се и се оставя да се отцеди от горчивия сок 10-15 минути.
  • Пържолите и патладжана се овкусяват със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се запържват за няколко секунди от двете страни.
  • Четири листа фолио се намазват със зехтин.
  •  Върху всеки се слага пържола, 2 с. л. пържен домат, патладжан, чери домати разрязани на две и цяла необелена скилидка чесън.
  • Поръсва се с настърган кашкавал, риган, магданоз и се завива стегнато пакетче.
  • Пакетчетата се слагат в тава и се пекат 25-30 минути на 220°С.


Няма коментари:

Публикуване на коментар