Продукти:
500 г. пилешки гърди
2-3 ск. чесън
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
4-5 с. л. олио
Приготвяне:
- Пилешките гърди се сваряват в подсолена вода и се скълцват.
- В малка тенджера се загрява мазнината и се запържва брашното при непрекъснато разбъркване, докато придобие златист цвят.
- Добавя се червения пипер и се налива част от бульона, в който са се варили пилешките гърди. Разбърква се, докато се получи гладък сос.
- Прибавя се скълцаното месо, скълцаните скилидки чесън и при непрекъснато бъркане се разрежда с бульон до желаната гъстота.
- Подправя се със сол, ако е необходимо и се отнема от огъня.
Няма коментари:
Публикуване на коментар