петък, 4 ноември 2016 г.

Каша от пиле




Продукти:

500 г. пилешки гърди
2-3 ск. чесън
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
4-5 с. л. олио

Приготвяне:

  • Пилешките гърди се сваряват в подсолена вода и се скълцват.
  • В малка тенджера се загрява мазнината и се запържва брашното при непрекъснато разбъркване, докато придобие златист цвят.
  • Добавя се червения пипер и се налива част от бульона, в който са се варили пилешките гърди. Разбърква се, докато се получи гладък сос.
  • Прибавя се скълцаното месо, скълцаните скилидки чесън и при непрекъснато бъркане се разрежда с бульон до желаната гъстота.
  • Подправя се със сол, ако е необходимо и се отнема от огъня.


Няма коментари:

Публикуване на коментар