сряда, 9 ноември 2016 г.

Пица с чери домати и песто




Продукти:

500 г. брашно
275 мл. вода
25 мл. зехтин
щипка сол
15 г. мая

за плънката:

10 чери домати
12 маслини
200 г. моцарела
6 с. л. пържен домат от консерва
4 с. л. песто 
1 с. л. кедрови ядки
босилек

Приготвяне:

  • Маята се разтваря в 100 мл. хладка вода и се оставя на топло, докато образува мехурчета.
  • Брашното се пресява и в центъра се прави кладенче, в което се добавя маята, зехтина, солта и останалата вода.
  • Меси се, докато се получи гладко и еластично тесто.
  • Оформя се на топка, покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато си удвои обема.
  • Тестото се разделя на две части и всяка се разточва с дебелина 1/2 см. и диаметър 30 см.
  • Намазва се със соса от домата, нарежда се нарязаната моцарела, чери доматите разрязани на половинки, маслините, пестото и кедровите ядки.
  • Пече се в предварително загрята на 240° С за около 10-12 минути.
  • Сервира се с поръсени листа босилек.


Няма коментари:

Публикуване на коментар