Продукти:
400 г. меко тофу
400 г. праскови
200 мл. студена вода
2 с. л. кафява захар
1 парче джинджифил(4 см.)
4 г. агар-агар
Приготвяне:
- Джинджифила се настъргва и с помощта на марля се изстисква сока.
- В малка тенджерка на среден огън се слага агар-агара заедно с водата и след, като заври се разбърква непрекъснато 2-3 минути.
- Добавя се захарта, разбърква се докато се разтвори и се маха от огъня.
- В купа се слагат почистените и нарязани праскови, тофуто, сока от джиндифила и се пасира.
- Към пюрето се изсипва на тънка струя агар-агара и се разбива до получаване на хомогенна смес.
- Разпределя се в чашки и се остава за няколко часа в хладилник да стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар