понеделник, 21 ноември 2016 г.

Крем с тофу и праскови




Продукти:

400 г. меко тофу
400 г. праскови
200 мл. студена вода
2 с. л. кафява захар
1 парче джинджифил(4 см.)
4 г. агар-агар

Приготвяне:
  • Джинджифила се настъргва и с помощта на марля се изстисква сока.
  • В малка тенджерка на среден огън се слага агар-агара заедно с водата и след, като заври се разбърква непрекъснато 2-3 минути.
  • Добавя се захарта, разбърква се докато се разтвори и се маха от огъня.
  • В купа се слагат почистените и нарязани праскови, тофуто, сока от джиндифила и се пасира.
  • Към пюрето се изсипва на тънка струя агар-агара и се разбива до получаване на хомогенна смес.
  • Разпределя се в чашки и се остава за няколко часа в хладилник да стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар