петък, 2 март 2018 г.

Крем супа от картофи, моркови и тиква



Продукти:

2 моркова
2 картофа
100 г. тиква
1/4 гл. лук
1/2 стр. селъри
1-2 стр. магданоз
1 куб. зеленчуков бульон
750 мл. вода
1 с. л. крема сирене
2 топени сиренца
зехтин

Приготвяне:

  • Картофите, морковите и тиквата се обелват и нарязват на едри парчета.
  • В загряна мазнина се запържват за кратко лука, селърито, морковите, картофите и тиквата.
  • Добавя се магданоза, бульона, водата и се вари до готовност.
  • Малко преди супата да е готова се добавят топените сиренца и крема сиренето.
  • Пасира се до получаване на гладка кремообразна консистенция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар