неделя, 25 март 2018 г.

Питки с маково семе



Продукти:

420 г. брашно
25 г. мая
270 мл. вода
60 мл. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. кафява захар
маково семе

Приготвяне:

  • Маята се размива в топлата вода заедно със захарта, малко брашно и се оставя да шупне.
  • В пресятото брашно се прави кладенче и в него се слага солта, олиото и маята.
  • Замесва се гладко и еластично тесто, покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои размера си.
  • Тесто се разделя на 10-12 топки и се оставят да втасат докато удвоят обема си.
  • Намазват се с вода и се поръсват с маково семе.
  • Пекат се на 180°С за около 10-15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар