вторник, 13 март 2018 г.

Домашна боза




Продукти:

100 г. брашно
100 г. захар
150 мл. боза
1,6 л. вода

Приготвяне:

  • Брашното се препича на сух тиган при непрекъснато разбъркване, докато придобие златист цвят.
  • След като се охлади към него се добавят 500 мл. вода и се разбърква до получаване на хомогенна смес без бучки.
  • В останалата вода се прибавя захарта и се оставя да заври.
  • Добавя се сместа от брашното и се разбърква непрекъснато, докато заври.
  • Снема се от огъня, и след като се охлади се добавя бозата.
  • Налива се в бутилки и се оставя на стайна температура, докато ферментира, след което се съхранява в хладилник.




Няма коментари:

Публикуване на коментар