неделя, 25 март 2018 г.

Фидеуа с гъби и грах



Продукти:

250 г. фидеуа
250 г. гъби от консерва
1/2 к. ч. грах
1/2 зелена чушка
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
копър
магданоз
550 мл. зеленчуков бульон

Приготвяне:

  • В загряна мазнина се задушават докато омекнат нарязаните на ситно лук и чесън.
  • Прибавят се нарязаната чушка, фидеуата, доматеното пюре и се разбърква няколко минути.
  • Поръсва се с червения пипер, залива се с бульона и се вари на среден огън, докато течността остане на половина.
  • Добавят се гъбите, граха, подправките нарязани на ситно, сол на вкус и се вари до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар