вторник, 13 март 2018 г.

Катино мезе



Продукти:

450 г. свинско месо
1 гл. лук
250 г. гъби
70 мл. олио
25 г. краве масло
1 с. л. червен пипер
магданоз
черен пипер
сол
лимонов сок

Приготвяне:

  • Месото се нарязва на малки хапки и се задушава в загряното олио, докато побелее.
  • Добавя се кравето масло и нарязаните на ситно лук и гъби.
  • Когато се позапържат се поръсва с червения пипер и се налива вода, колкото да покрие продуктите.
  • Вари се на среден огън, докато водата се изпари и ястието остане на мазнина.
  • Подправя се с лимонов сок, черен пипер, сол на вкус и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар