вторник, 13 март 2018 г.

Супа от тиквички и праз лук



Продукти:

2 тиквички
1/2 стр. праз лук
2 с. л. брашно
2 ск. чесън
400 мл. евапорирано мляко
1 л. вода
60 мл. зехтин
1 с. л. краве масло
босилек
магданоз
микс от тайландски подправки
гауда със зелено песто

Приготвяне:

  • Лукът и чесъна се почистват, нарязват на ситно и се запържват  в сгорещената мазнина, докато омекнат.
  • Прибавя се брашното и се разбърква непрекъснато, докато придобие златист цвят.
  • Залива се с гореща вода, млякото и се добавят нарязаните тиквички, подправките и сол.
  • Супата се вари до готовност и се поднася настъргана гауда .

Няма коментари:

Публикуване на коментар