сряда, 28 март 2018 г.

Свинско бонфиле със сос от сушени боровинки



Продукти:

2 бр. свинско бонфиле( 1,2 кг.)
60 г. сушени боровинки
1 с. л. конфитюр от сини сливи
1/2 гл. лук
100 мл. порто
2 с. л. брашно
700 мл. вода
1 ч. л. концентриран телешки бульон
сол
черен пипер
олио

Приготвяне:

  • Парчетата месо се разрязват на две и се запържват в сгорещена мазнина, докато се зачервят.
  • В същата мазнина се запържва нарязаният лук.
  • Поръсва се с брашното и се разбърква непрекъснато докато придобие  златист цвят.
  • Добавя се виното, водата, бульона, боровинките, конфитюра и месото.
  • Вари се на среден огън около 25 минути, като от време на време се разбърква.
  • По желание част от боровинките се запазват цели, а соса се пасира.


Няма коментари:

Публикуване на коментар