Продукти:
2 бр. свинско бонфиле( 1,2 кг.)
60 г. сушени боровинки
1 с. л. конфитюр от сини сливи
1/2 гл. лук
100 мл. порто
2 с. л. брашно
700 мл. вода
1 ч. л. концентриран телешки бульон
сол
черен пипер
олио
Приготвяне:
- Парчетата месо се разрязват на две и се запържват в сгорещена мазнина, докато се зачервят.
- В същата мазнина се запържва нарязаният лук.
- Поръсва се с брашното и се разбърква непрекъснато докато придобие златист цвят.
- Добавя се виното, водата, бульона, боровинките, конфитюра и месото.
- Вари се на среден огън около 25 минути, като от време на време се разбърква.
- По желание част от боровинките се запазват цели, а соса се пасира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар