Продукти:
400 г. бяло брашно
150 г. брашно от лимец
25 г. мая
350 мл. вода
3 с. л. сусам
1 ч. л. сол
Приготвяне:
- Маята се размива в малко хладка вода, щипка захар и се оставя да престои, докато образува мехурчета.
- В купа се смесват брашната, солта и сусама.
- Към тях се добавят маята, останалата вода и се замесва тесто.
- Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
- Втасалото тесто се премесва, оформя се по желание и се оставя да втаса отново.
- Правят се няколко разреза по повърхността на хляба и се пече 10 минути в предварително загряна на 220°С фурна.
- След това температурата се намалява на 180°С и се пече още 20-25 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар