сряда, 28 март 2018 г.

Хляб с лимец и сусам




Продукти:

400 г. бяло брашно
150 г. брашно от лимец
25 г. мая
350 мл. вода
3 с. л. сусам
1 ч. л. сол

Приготвяне:

  • Маята се размива в малко хладка вода, щипка захар и се оставя да престои, докато образува мехурчета.
  • В купа се смесват брашната, солта и сусама.
  • Към тях се добавят маята, останалата вода и се замесва тесто.
  • Покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • Втасалото тесто се премесва, оформя се по желание и се оставя да втаса отново.
  • Правят се няколко разреза по повърхността на хляба и се пече 10 минути в предварително загряна на 220°С фурна.
  • След това температурата се намалява на 180°С и се пече още 20-25 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар