вторник, 3 септември 2019 г.

Сос хабанеро



Продукти:

3-4 чушлета хабанеро
3 малки доматчета
1/2 гл. лук
2-3 ск. чесън
1 с. л. пържен домат от консерва
1 ч. л. мед
1 ч. л. оцет
олио

Приготвяне:

  • Доматите и чушлетата се изпичат на оребрен тиган.
  • В сгорещена мазнина се запържва нарязания на полумесеци лук и целите необелени скилидки чесън, докато придобият златист цвят.
  • Добавят се 50 мл. вода и след 2-3 минути се сваля от огъня.
  • В чашата на пасатора се слагат пържения домат, меда, оцета, задушения лук, обелените домати, чушлета и чесън.
  • Подправя се със сол на вкус и се пасира до получаване на хомогенна смес.



Няма коментари:

Публикуване на коментар