неделя, 22 септември 2019 г.

Картофи с грах и чоризо



Продукти:

500 г. картофи
500 г. грах
1/2 гл. лук
2 ск. чесън
1/2 червена чушка
200 г. смлян домат от консерва
160 г. чоризо
копър
чубрица
олио

Приготвяне:

  • Чоризото се нарязва на шайби и се запържва.
  • В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук и чушка.
  • Добавят се нарязаните скилидки чесън, домата и се разбърква няколко минути, докато водата се изпари.
  • След това се прибавят чоризото, картофите, граха и подправките.
  • Залива се с вода, колкото да се покрият продуктите и се оставя да къкри на тих огън до готовност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар