сряда, 11 септември 2019 г.

Пълнозърнеста питка със семена



Продукти:

250 г. пълнозърнесто брашно
250 г. пълнозернесто брашно от лимец
25 г. мая
375 мл. хладка вода
1 с. л. сол
ленено семе
тиквени семки
чия

Приготвяне:

  • Маята се размива във водата.
  • Двата вида брашно и солта се смесват в купа.
  • Към тях се добавя водата и се замесва леко лепкаво тесто.
  • Купата се покрива със стреч фолио и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
  • След това втасалото тесто се премесва и се прехвърля в тава покрита с хартия за печене.
  • Покрива се с кърпа и отново се оставя да втаса.
  • С нож се правят няколко разреза по повърхността на хляба и в тях се поръсват семената.
  • Пече се в предварително загряна на 220°С фурна около 10 минути, след това се намалява на 180°С и се пече около 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар