вторник, 3 септември 2019 г.

Морски костур на пара





Продукти:

400 г. морски костур ( cabra)
2-3 стръка пресен лук
4-5 шайби джинджифил

за соса:

7 с. л. соев сос за морски дарове
2-3 стръка кориандър
2 ск. чесън
1/2 стрък пресен лук
5-6 шайби джинджифил

1 с. л. сусамово олио

7 с. л. слънчогледово олио


Приготвяне:

  • За приготвянето на соса в купа се смесват соевия сос, нарязаните джинджифил, чесън, пресен лук и кориандър и се оставя да престои около 30 минути.
  • Рибата се почиства от люспите и вътрешностите, измива се и се подсушава.
  • Поръсва се със сол и в коремчето се слагат 2-3 шайби джинджифил и малко пресен лук.
  • В чиния се слагат 2 стръка пресен лук, отгоре рибата и върху нея се слагат още няколко парченца лук и джинджифил.
  • Вари се на пара около 8-10 минути в зависимост от големината на рибата.
  • След като се свари лука и джинджифила се махат.
  • Рибата се прехвърля в чиния и се поръсва със сусамовото олио и нарязани на тънки ивици лук и джинджифил.
  • Слънчогледовото олио се загрява, докато запуши.
  • Още горещо се изсипва върху рибата и около нея добавя прецедения соев сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар