сряда, 11 септември 2019 г.

Лека пилешка супа



Продукти:

1 пилешко бутче
1/4 гл. лук
2 морков
1 зелена чушка
1 картоф
2 домата от консерва
2 шепи фиде
2-3 стръка магданоз
чубрица

Приготвяне:

  • В тенджера се слага пилешкото бутче, лука, магданоза и единият морков.
  • Изсипва се вода, колкото да покрие продуктите и се вари около 20 минути в тенджера под налягане. 
  • Бутчето се обезкостява и месото се накъсва.
  • В прецедения бульон се слага нарязаните на кубчета морков, картоф, чушка, домата и пилешкото месо.
  • След като зеленчуците омекнат се добавя фидето, чубрицата и се вари до готовност.
  • Супата се подправя с малко краве масло, лимонов сок или оцет на вкус.
* Източник: Вкусна трапеза

Няма коментари:

Публикуване на коментар