петък, 20 септември 2019 г.

Пържени воденички с краставица



Продукти:

300 г. пилешки воденички
4-5 стръка магданоз
3 шайби джинджифил
1 лист праз лук

1 к. л. настърган джинджифил
1 ск. пасиран чесън
1 с. л. тъмен соев сос
1 червено люто чушле
1/2 краставица
1 куб. пилешки бульон
1 к. л. нишесте
125 мл. вода
олио

Приготвяне:

  • Воденичките се сваряват с магданоза, джинджифила и праз лука.
  • След това се отцеждат и се нарязват на тънки парченца.
  • В сгорещена мазнина се запържват за кратко джинджифила и чесъна.
  • Добавя се нарязаното на ситно чушле и воденичките.
  • След като воденичките се зачервят се добавя краставицата, бульона и разтвореното в малко студена вода нишесте.
  • Разбърква се, докато соса се сгъсти и се сваля от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар